Klik hier om te zoek op de website

Sijntje, 18 augustus 1998
Gr. Int. Premior/Kampioen

MAZZEL-TOV'S GOAL'IS BASTIS

Abessijnse poes, wildkleur

Geboren op 18 augustus 1998 - overleden op 16 mei 2015

Vader: Mazzel-Tov's Sam's Goin' Tinbat, Abessijn wildkleur

Moeder: Goal van het Abbyhuis, Abessijn wildkleur

stamboom: Sijntjes stamboom in E.R.o.S

Roepnaam: Sijntje

Specialiteiten: warme plekjes zoeken, aanschuiven bij de andere katten en vooral bij haar grote vriend Rooster, met haar knettermotortje spinnend contact met je zoeken, schootliggen, achter het beeldscherm slapen en opgesloten raken, barfen (= rauw vlees van botjes knagen, kippennekjes kraken en grote bekers winnen op tentoonstellingen. Zestien jaar oud, haar gebit stelt weinig voor maar ze is nog steeds gek op rauwe kippenbotjes en -nekjes die ik zo fijn mogelijk voor haar hak.

[klik voor een uitvergroting]
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Medio 2005 ben ik met deze website begonnen vandaar dat het eerste bericht uit dat jaar stamt.

Juni 2005

Op deze foto ziet Sijntje er stoffig uit. Dat komt omdat ze helemaal is ingemasseerd met rijstzetmeel. Dat spul gebruiken we eigenlijk voor de Somali's om hun vacht extra mooi te maken voor de show én voor de oudjes om ze klitvrij te houden. Maar zelfs een Abessijntje wordt er heel mooi van. Ik poeder ze een paar dagen voor de show in, borstel het lichtjes uit en de rest verdwijnt vanzelf. Op de show nog even na kammen en klaar is kees. Voor perfectie van een showabessijn zou het eigenlijk niet mogen, maar wanneer het klikt tussen haar en de keurmeester en stewards is het evt. te zacht zijn van haar vacht nooit een probleem geweest. Alles staat of valt bij het gedrag van het dier tijdens de beoordeling. Wie kan er nu niet stemmen voor een diertje dat je snorrend een neusje geeft?

[klik voor een uitvergroting]
Sijntje lijkt hier wel een blauwe Abessijn. Ze was ingepoederd met rijstzetmeel om haar vacht zo mooi mogelijk te krijgen voor een tentoonstelling.
Dinsdag 2 augustus 2005

Ik was wat foto's aan het ordenen en kwam deze van Het Sijnekind tegen. Die moet ik toch laten zien. Op de 18e van deze maand gaat ze al weer zeven jaar worden. Dat hadden we, toen ze zo ziek was, nooit durven dromen. We houden haar strak op dieet d.w.z. alles wat (diepvries-) vers is en alleen een enkel brokje van de hypoallergene brokjes van de dierenarts en ze doet het er uitstekend op.

En zo waar een foto waar ze haar ogen niet dicht op heeft. Ze heeft zo'n hekel aan de flits dat ze de camera maar hoeft te zien en haar ogen al dicht doet.

[klik voor een uitvergroting]
Sijntje is gek op koepeltjes en tentjes en toen we naar de show in Luxembrug gingen, hadden we voor haar het gele tentje meegebracht
[klik voor een uitvergroting]
Hier ligt ze op de extra brede vensterbank met katcomfortabele kussens en kleedjes in de kattenkamer. Op de achtergrond het gaas van de buitenren van hun balkonnetje.
Zondag 16 oktober 2005

Ik ben inmiddels zo stijf als een plank maar ik kan het niet over m'n hart verkrijgen om de zachtjes spinnende Sijntje van m'n schoot af te zetten, dus ik heb nog maar een paar foto's van haar opgezocht om hier te plaatsen. Ze is een enorme warmteaanbidster en waar het warm is, daar is zij te vinden. In het zonnetje levert het nog een aardige foto op, maar je vindt haar ook op het gasstel een paar seconden nadat de gaspitten zijn uitgezet... Ik moest dus maar een keer niet vergeten een pit uit te zetten. Haar voorkeursplekje is de kunststofkoepel (voorheen in gebruik in een supermarkt om snoep tegen vuil te beschermen) op de brede vensterbank van de kattenkamer. Vooral als de zon op het raam staat, suddert ze daar helemaal gaar.

Sijntje houdt er niet van om op de foto gezet te worden. Ze kon niet ongelukkiger kijken en ging als een speer naar binnen, weg van die camera (van Anna). Bij mijn foto's heeft ze ook bijna altijd haar ogen dicht. Ze zal een hekel aan het flitslicht hebben.

Dit was zelfs Sijntje te heet. Het koepeltje is antiek te noemen maar bijzonder populair.
[klik voor een uitvergroting]
Op haar zevende verjaardag 18 augustus.
[klik voor een uitvergroting]
De mooiste foto uit de fotoserie die Anna Fredrikse op KattenPraat plaatste.
Sijntje vond al die aandacht maar zozo.
[klik voor een uitvergroting]
Deze foto had Alex van haar gemaakt. In het zonnetje is haar vacht nog warmer van kleur.
Dinsdag 1 november

Al zoekende naar foto's om een verhaal over Kelly Kathleen te schrijven, vond ik zoveel onweerstaanbare foto's, waaronder deze van Sijntje, ons Bonsaikatje, dat ik ze wel móest inscannen en plaatsen.

Sijntje als kitten. Is ze niet schattig? Hier is ze al zeker vijf maanden oud.
[klik voor een uitvergroting]
Sijntje met kitten uit haar eerste nest in 2000.
[1]  2  volgende pagina >>
Terug naar overzicht