Klik hier om te zoek op de website

Eerdere nestjes
Zaterdag 8 juni 2013

Wat is internet toch leuk!!! Krijg ik vanmorgen een telefoontje van Hannie Kielstra, de eigenaresse van Zula. Zula is een zoon van Kelly Kathleen en Rooster en een broer van Scarbo, zie het berichtje hieronder. Als ik een telefoontje krijg van iemand waar ik langere tijd geen contact mee heb gehad dan slaat de schrik me meestal wel om het hart maar gelukkig was Hannie zo aardig om meteen te zeggen dat alles met Zula goed was. Hannie is 80-plus en zit sinds kort op het internet en een van de leuke dingen is dan het versturen en ontvangen van foto's. De prachtige, veertien jaar oude Zula met zijn hondenvriendinnetjes Jessie en Megan.

[klik voor een uitvergroting]
Zula, zoon van Kelly Kathleen en Rooster en broer van Scarbo.
[klik voor een uitvergroting]
Jessy
[klik voor een uitvergroting]
Megan
26 augustus 2012

Tinka heeft ooit in een andere cattery gewoond en heeft daar een nestje gehad. Maar daar was ze helemaal niet gelukkig en daarna is ze bij Paula gekomen. Zij en haar vier nestgenootjes zijn op 9 mei 1996 geboren in het laatste nest van onze Silvie. Zij is dus een halfzus van de beroemde Elvira. Inmiddels is zij ook een dame op leeftijd en maakt haar vrouwtje zich zorgen. Nu maar hopen dat het iets is waar de dierenarts wat aan kan doen.

Hier staat haar stamboom http://www.somali.asso.fr/eros/myped.php?code=224051&detail=1 stamboom Tinka 

Zo jammer dat er van deze combinatie geen nakomelingen meer in de fokkerij zijn want het was een hele goede combinatie. De mooie wildkleur kater Nelson had verder ook geen nakomelingen. Alleen de lijn van de moeder is in omloop gebleven. 30 augustus 2012

Helaas mocht alle inzet van Paula en haar dierenarts niet meer baten en was het eerlijker om haar gisteren te laten inslapen. De dierenarts kwam thuis en nam alle tijd. Het is een groot gemis voor Paula. Ze hebben zoveel jaren lief en leed gedeeld en nu blijft Tinka's vriendje Youri alleen over. Met het hondje kan hij absoluut niet overweg en het vraagt veel inzet van Paula en haar partner om beide dieren te geven wat ze nodig hebben.

Tinka van Paula. Je kan al aan haar ogen zien dat het slecht met haar gaat.
[klik voor een uitvergroting]
Hun laatste dag samen: Tinka en Youri.
18 juli 2012

Hoog tijd om hier weer wat foto's te plaatsen.

[klik voor een uitvergroting]
Scarbo van de familie Boeters, samen met vriendje Byron comfortabel.
Scarbo in de kou.
Donderdag 27 oktober 2011

Wanneer het nieuwe baasje een hobby heeft of ergens een grote fan van is, kan je dat tegenkomen op de foto´s. Met onze hobby, behendigheid met de honden doen, zal het niet lukken dat daar een foto van ´met kat´ komt maar met die van Anja wel: de foto van haarzelf en Boy George op een tas!

[klik voor een uitvergroting]
Wat heeft het vrouwtje weer voor nieuws?
[klik voor een uitvergroting]
Outch, hij weer. Wegwezen!
16 juni 2011

Ik heb me voorgenomen om wat attenter te zijn door foto´s van kittenkopers van de tijd dat deze site nog niet bestond hier te plaatsen.

Deze keer staat Nardi in het zonnetje. Onlangs zes jaar geworden en als ware houdini al een kattenleven verspeeld. Dankzij veel vakmanschap van een orthopedisch dierenarts en inzet van zijn mensen is hij er weer helemaal bovenop gekomen. Het balkon waar hij op was, was afgezet maar hij bleek ondernemender dan zijn mensen hadden verwacht. Vooral de verzorging toen hij met een gefixeerd bekje alleen maar door een kiertje zijn eten kon binnenslobberen én zijn pillen moest krijgen, was heftig. Maar kijk eens wat de beloning is!

Nardi is een kitten uit het nest van de vijf sorreltjes van de Hamburgse Harry dat deze site als kopfoto siert. Nardi heeft inmiddels een afgesloten tuin en balkon maar zijn mensen moeten nog steeds allert op hem blijven. Van Nena kreeg ik laatst ook zo´n schattige foto. Zij is een van de twee kortharige poesjes op die foto. Haar tuin is zodanig afgezet dat er echt geen kat in of uit kan. Ooit was er een vreemde kat naar binnengedrongen en die heeft Nena en haar kattenvriendinnetje goed de stuipen op het lijf gejaagd. Het heeft lang geduurd tot deze poesjes zich weer in hun eigen huis veilig voelden.

Ik moet ook nog mooie foto´s van de twee andere langharige broertjes hebben. Volgens mij waren het echte foto´s en geen digitale want dan zijn ze verloren gegaan met de computercrash van een paar jaar geleden. 

[klik voor een uitvergroting]
Nardi met zijn lekkere brutale kop. Ik ben erg blij dat het hem bespaard is gebleven dat hij met een scheve kaak door het leven had gemoeten.
[klik voor een uitvergroting]
Nena heeft ook haar eigen veilige kattenparadijsje.
[klik voor een uitvergroting]
Een hele bekende foto. De drie katertjes waren langharig en de twee poesje kortharig. Een uiterst zeldzame samenstelling van een nest.
[klik voor een uitvergroting]
Ding, het ene kortharige kitten van het N-nest.
[klik voor een uitvergroting]
En een van Nena, het andere kortharige poesje, naast haar kattenpaleisje bij haar mensen.
[1]  2  volgende pagina >>
Terug naar overzicht