Klik hier om te zoek op de website

Deze pagina is het laatst bijgewerkt op 13 augustus 2017;

Vannacht is Elfie bevallen van een schitterend nestje. Vijf stuks! Alleen ging er wat met Elfie mis. Meerdere melkklieren werden enorm hard en pijnlijk en op advies van een dierenarts heb ik haar temperatuur opgenomen. Dat vond ze niet lang genoeg 'leuk' maar lang genoeg voor mij om te zien dat haar temperatuur snel de 39 haalde. Bij de dierenarts bleek ook dat zij voldoende koorts had om vast te stellen dat er iets mis was. Dat een stuwing zo snel zich kan ontwikkelen tot een mastitis! Nooit meegemaakt. De medicatie sloeg meteen aan dus Elfie voelt zich al weer behoorlijk goed. Probleem is alleen dat de kittens door de medicatie van Elfie nu niet bij haar mogen drinken dus die staan nu op de fles. Bijkomend probleem was dat ik zo lang niet een nestje heb gehad en door de verbouwing van de keuken geen idee meer had waar de flesjes en sondes zijn gebleven. Huibert heeft 's morgens maar gauw nieuwe spullen gehaald (dus al voor dat we naar de dierenarts gingen). Elfie voelt zich gelukkig al duidelijk stukken beter en de kittens doen het ook prima en daar gaat het om. Elfie is trouwens een stoere meid met een hoge pijngrens: het masseren van de gezwollen melklieren verdroeg ze niet maar ze gaf geen krimp toen ze een, volgens de dierenarts, pijnlijke injectie kreeg. Ik heb nog geen nestblog voor dit nesje gemaakt.

Dit is het nestblog van ons vorige nest. (Kittens van Kitty Jewel en Bashiir). Deze kittens zijn geboren op 15 januari 2016. Helaas zijn de nesttopics, ouder dan tien jaar, door een technische instelling van deze website niet meer te zien door bezoekers maar er wordt hard aan gewerkt om die op de nieuwe website te gaan krijgen; www.Silfescian.nl

Onze plannen voor dit jaar: We hopen dat Sher, het halfzusje van Elfie, dit jaar ook nog een nestje gaat krijgen.

[klik voor een uitvergroting]
De halfzusjes Sher Shirezah en Cute Elfie.
[klik voor een uitvergroting]
De kater van onze keuze voor beide poesjes. Per Sé is de zoon van Boris van wie Jewel een nestje heeft gehad.
Het laatste nieuws!

12-06-2017 Elfie is het afgelopen weekend gedekt door Per Sé en als alles goed gaat, worden hun kittens op maandag 14 augustus verwacht.

O.a. omdat het leeftijdsverschil tussen de kittens te groot zou gaan worden, laten we Sher nu niet meer dekken. We stellen het voor haar een paar maanden uit.

08-07-2017 De zwangerschap is overduidelijk!!

Elfie is op 12-08-2017 bevallen van vijf kittens. Ik ben nog niet helemaal zeker maar het zouden een zwartzilveren poesje, een zwartzilveren kater, een sorrelzilveren kater en twee wildkleur katertjes kunnen zijn.

[klik voor een uitvergroting]
Elfie is vandaag, 8 juli, precies vier weken zwanger en gedraagt zich er al helemaal naar.
[klik voor een uitvergroting] [klik voor een uitvergroting]

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Onze inmiddels uitgevlogen nestjes:

Het begin van ieder nesttopic staat op de laatste pagina en de foto's en nieuwtjes over het wel en wee van de nestjes staan op de pagina's ervoor. Helaas ontbreken bij sommige topics de pagina's die ouder zijn dan tien jaar. Ik ben bezig om die weer terug te plaatsen maar dit is helaas heel erg veel werk.

Kittens van Kitty Jewel en Bashiir 2016

Kittens van Lexie en Bashiir 2015

Nestjes Lexie en Jewel 2013

Het nestje van Noën

Noën is een dochter van Sophia van Edith Op de Woerd en zij is van Joe-An en Sander. Sophia is een van de Bodegraafse prinsesjes en is op 21 maart 14 bevallen haar nestje onder onze catterynaam. Zie evt. ook bij het topic van de Bodegraafse prinsesjes.

Het laatste nestje van Shabanou en Jack, januari 2013

Tresca's nestje van Iago, december 2012