Klik hier om te zoek op de website

Nieckje, 26 december 2001
Zaterdag 13 augustus 2011

Nieckje is al flink gevorderd met het behalen van de titels. Ze is al Groot Internationaal kampioen en premior en ze heeft inmiddels zeven certificaten voor de Supreme titel. Recent heeft ze een certificaat in Duitsland behaald; als haar dit ook lukt op de show in België en daarvoor op de show in Schiedam, wordt onze prachtige meid, onze SuperNieck dan ook erkend Super door de titel Supreme Champion. Het zou echt geweldig zijn. Ze is inmiddels de jongste niet meer maar ze doen het echt geweldig op de shows om maar te zwijgen over wat voor een fijne meid ze hier thuis is, voor ons, voor de andere katten en de honden en ook voor het bezoek. Ze gedraagt zich als een soort ambassadrice wanneer er hier bezoek op de bank plaatsneemt. Vanaf de leeftijd van zeven jaar mag je katten als veteraan showen. Dat deden wij eigenlijk nooit met zulke jonge dieren. Ze showden onze oudjes pas in deze klassen wanneer ze echt ouder waren, dus vanaf ca. twaalf jaar. Maar omdat we eigenlijk alleen nog maar jonge veteranen op de show zagen, schreven we Nieckje ook als veteraan in. Dat bleek goed voor onze bekerverzameling te zijn; keer op keer won ze de Best-in-Show, soms ook door op het juiste moment de keurmeester een kopje te geven. We zijn een enorme voorstander van dat er informatie bekend is over de gezondheid en welzijn van ex-fokdieren. Te vaak is dit voor de huidige fokkers over de voorouders van hun fokdieren niet te achterhalen. Bij de Somali zijn gelukkkig veel fokkers 'liefhebberfokkers'. Zij proberen dan, wanneer de harmonie in de groep goed is en ieder dier zich veilig voelt, hun ex-fokdieren als huisdier te houden. Zeker met de huidige mogelijkheden als internet en websites is het een kleine moeite om af en toe een recent fotootje al dan niet met een berichtje ergens te plaatsen. Bij de rassen waar het gebruikelijker is om ex-fokdieren te herplaatsen is het vaak ondoenlijk om te achterhalen of je nieuwe fokdier of de kater waarmee je wilt kruisen uit een gezonde familie komt. Wanneer er ergens niet achter te komen is hoe het met een bepaalde voorouder gaat, dan moet je van het ergste uitgaan en jezelf als fokker niet voorhouden dat die voorouder wel ergens gezond en wel behaaglijk in een lekker mandje bij de verwarming ligt.
Ik heb heel veel foto's van Nieckje, zelfs een aantal professionele en juist op die komen haar prachtige ogen zo goed uit. Ik heb er een zelfgemaakte, met mijn mobieltje momenteel als beeldscherm van mijn mobieltje – die oogkleur, om bij weg te smelten. In het groot bleek hij niet zo scherp en helder maar hij hoort hier toch echt bij!

[klik voor een uitvergroting]
Wij saampjes op de show. Foto van Ellis Schellevis.
[klik voor een uitvergroting]
Met een bewerkte achtergrond waardoor haar prachtige vachtkleur nog beter uitkomt.
[klik voor een uitvergroting]
Deze foto vond ik ook nog. Deze is uit 2009.
Nieckje blijkt nogal een unieke naam te zijn. Da's handig voor wanneer je haar filmpjes op YouTube wilt vinden; je hoeft alleen maar haar naam in te tikken. En dan vind je namelijk een filmpje van haar tijdens de laatste show. Ze loopt zich daarop alvast een beetje warm in het kopjesgeven voor de BIS-verkiezing: op het juiste moment kopjes geven aan de keurmeester doet immers wonderen!

Deze foto is uit juli 2011. Schuin hieronder een zo goed als identieke van een show twee jaar eerder.

[klik voor een uitvergroting]
Helaas valt deze foto van mijn mobieltje hier wat tegen al blijven de kleuren mooi.
[klik voor een uitvergroting]
Op weg naar een BIS-verkiezing
[klik voor een uitvergroting]
In de tuin.
[klik voor een uitvergroting]
Zo stond ze op het prikbord in Felikat Magazine
Oudere foto´s
[klik voor een uitvergroting]
Nieckje is een heerlijke kat om bij je te hebben op een show. Ze maakt je zo trots.
[klik voor een uitvergroting]
Foto uit 2010. Of ze kan poseren. Uit dezelfde reeks staat een foto bovenaan de eerste pagina.
[klik voor een uitvergroting]
Van dit soort foto´s, Nieckje al dan niet in het hangmandje hebben we er een heleboel. Deze is ook uit 2009.
Tweede kerstdag 2011

Vandaag is Nieckje tien jaar geworden. Onze lieve prachtige meid. We hopen zo dat ze in goede gezondheid nog heel veel jaren bij ons mag blijven. Vooral het laatste half jaar was behoorlijk enerverend. Zo wint ze haar laatste certificaat waardoor zij de hoogst mogelijke titel bij de FIFe, de Supremetitel, won, en zo moest ze onder het mes omdat ik een verdacht knobbeltje in haar melkklier ontdekte. Helaas weten we uit ervaring dat deze vorm van kanker bij de kat bijzonder agressief is en dat je vaak als eigenaar het knobbeltje pas ontdekt wanneer het al is uitgezaaid. De vooruitzichten zijn dan heel slecht en de poes heeft dan meestal maar maximaal nog een half jaar te leven. We zijn nu met Nieckje nog maar drie maanden verder dus we mogen nog niet juichen maar duidelijk is wel dat ze zich volkomen normaal gedraagt en er prachtig uitziet. Het hoeft niet fout te gaan. We hebben meer dan eens het geluk gehad dat een poes, dankzij de operaties, toch een mooie leeftijd behaalde. Onze Elvira was een topkat op dit gebied. Sijntje doet het ook heel goed. Bij haar is het nu bijna anderhalf jaar geleden en haar gezondheid op dit gebied is prima. Er zijn zelfs geen nieuwe knobbeltjes ontdekt. Maar het verdriet om het voortijdige overlijden van andere poezen blijft ons goed bij. Het enge nu is dat beide poezen die hier nu mee te maken hebben veel jonger zijn dan onze andere poezen. Die waren meestal zo rondom de veertien jaar dat dit begon.

Ondertussen is Nieckje zich vast niet bewust van onze zorgen. Dat er nog een circuleert daar is zij zich wel van bewust. Toen haar achter-, achterkleinzoon Zagato hormonaal erg actief was, ging het mis met de relatie tussen haar, haar dochter Orchid en Zagato. Actieve katers hebben ook niet de reputie dat zij respectvol met castraatpoezen omgaan. Reden waarom ook zoveel dekkaters geen huiselijk verkeer krijgen en dus in eenzame opsluiting leven. Wij hadden de hoop dat het gescheiden houden van de dames en Zagato wel voldoende zou helpen om daarna weer normaal met elkaar te leren omgaan. Helaas, nadat Zagato al maanden hormonaal genormaliseerd was, faalde iedere methode om ze weer met elkaar te leren omgaan en iedere vorm van stress willen we per se bij Nieckje vermijden (misschien heeft dit wel invloed op het ontstaan van nieuwe tumortjes). We hebben mede daarom, Orchid is echt doodsbang, besloten dat we voor Zagato een ander tehuis te zoeken. Hij is nog jong en flexibel en Nieckje heeft de oudste rechten.

[klik voor een uitvergroting]
Ondanks de ongemakken door de operatie eind september is Nieckje als altijd charmant. Dat MedPetpakje is een uitkomst. Geen geknoei met kappen om het kattenkopje.
[klik voor een uitvergroting]
Nieckje is hier niet de enige succesvolle showkat. Hier staat ze bij de beker met naaminscriptie die Maverick heeft gewonnen omdat hij de beste castraat was op de Felikatshows en wie stond er op de tweede plaats? Ook een Somali, nl. Nieckje!
[klik voor een uitvergroting]
Haar leeftijd houdt haar echt niet tegen met het speelse gedrag.
[klik voor een uitvergroting]
Nieckje op haar laatste show. Dat knuffelbeestje is nog steeds een groot succes.
[klik voor een uitvergroting]
Tussen de shows door was er nog meer werk aan de winkel voor haar en dochter Orchid - de muizenjacht. Ze hoefden maar te kijken en de muis zag van zijn snode plannen af.
[klik voor een uitvergroting]
De mandjes zijn heel zacht en kunnen zo in de wasmachine. Katten houden ook van schoon.
31 december 2013

Onze Nieckje is onlangs twaalf jaar oud geworden. Alleen aan haar gebitje is te zien dat ze geen jonge blom meer is maar verder gaat het prima met haar. We kregen vandaag via de fokster van Nieckjes moeder bericht dat het ook prima met haar moeder Lorenza/Katja gaat. Altijd prettig te weten dat ze er nog is. Dat geeft ons ook weer hoop dat we Nieckje nog een tijd mogen houden. Ze is nu twee keer aan mamatumoren geholpen en is al veel verder in de tijd dan die geldt qua overlevingstermijn van deze kwaal. We hopen zo dat wij steeds op tijd waren met de operatie en dat de tumoren geen kans hebben gehad om uit te zaaien.

Helaas is zij samen met de andere wildkleur poezen de pisang in die zin dat er een misverstand in de groep is ontstaan. Het ontstond tussen Jewel en Orchid door een extreem harde knal doordat dakdekkers een hele lange zware rol bitumen van een dak af lieten vallen. Daar zijn de vuurwerkknallen waarvan we nu mogen genieten :-( peanuts bij, ook al rammelt de kerstversiering tegen de ramen door de decibels. We hebben van alles geprobeerd maar Jewel zag in iedere wildkleur poes een bedreiging voor haar toen pasgeboren kittens. Volgende week gaan de kittens al weer weg en starten wij de herintroductie van Jewel met de wildkleurige poezen. We hopen zo dat we de onderlinge relaties weer goed gaan krijgen. We willen niet één van dat groepje gaan missen. De oudjes hebben sowieso de oudste rechten maar Jewel is juist zo'n in en in lief poesje. Duim, duim dus.

De herintroductie van Jewel in de groep is niet helemaal gelukt. Jewel is wel van haar algemene angst voor wildkleurtjes af, we hebben boven overal spiegels opgehangen zodat ze via haar eigen spiegelbeeld weer aan deze kleur kon wennen, maar met Orchid lukt het niet. De angst zit heel diep. Helaas vergist ze zich wel eens omdat Nieckje zo op Orchid lijkt een daarom nemen wij geen risico meer. Dieren hebben recht op veiligheid. Dat Nieckje nu niet altijd in de huiskamer kan zijn omdat Jewel ook recht op huiselijk verkeer heeft, missen we haar aanwezigheid wel. Zij is de ultieme begroetingskat voor onze bezoekers. Ze heeft er alleen een handje, lees kontje ;-), van om steeds te blijven staan en met iedere aai over haar rug haar kontje voor de mensen hun neus te houden. Dat levert soms wel hilarische foto's op.

Naschrift: helaas is de herintroductie niet gelukt en hebben we voor Jewel een ander thuis gevonden.

[klik voor een uitvergroting]
[klik voor een uitvergroting]
[klik voor een uitvergroting]
<< vorige pagina  1  [2]  3  volgende pagina >>
Terug naar overzicht