Klik hier om te zoek op de website

Nieckje, 26 december 2001
[klik voor een uitvergroting]
Op weg naar een BIS-verkiezing
[klik voor een uitvergroting]
In de tuin.
[klik voor een uitvergroting]
Zo stond ze op het prikbord in Felikat Magazine
Oudere foto´s
[klik voor een uitvergroting]
Nieckje is een heerlijke kat om bij je te hebben op een show. Ze maakt je zo trots.
[klik voor een uitvergroting]
Foto uit 2010. Of ze kan poseren. Uit dezelfde reeks staat een foto bovenaan de eerste pagina.
[klik voor een uitvergroting]
Van dit soort foto┤s, Nieckje al dan niet in het hangmandje hebben we er een heleboel. Deze is ook uit 2009.
Tweede kerstdag 2011

Vandaag is Nieckje tien jaar geworden. Onze lieve prachtige meid. We hopen zo dat ze in goede gezondheid nog heel veel jaren bij ons mag blijven. Vooral het laatste half jaar was behoorlijk enerverend. Zo wint ze haar laatste certificaat waardoor zij de hoogst mogelijke titel bij de FIFe, de Supremetitel, won, en zo moest ze onder het mes omdat ik een verdacht knobbeltje in haar melkklier ontdekte. Helaas weten we uit ervaring dat deze vorm van kanker bij de kat bijzonder agressief is en dat je vaak als eigenaar het knobbeltje pas ontdekt wanneer het al is uitgezaaid. De vooruitzichten zijn dan heel slecht en de poes heeft dan meestal maar maximaal nog een half jaar te leven. We zijn nu met Nieckje nog maar drie maanden verder dus we mogen nog niet juichen maar duidelijk is wel dat ze zich volkomen normaal gedraagt en er prachtig uitziet. Het hoeft niet fout te gaan. We hebben meer dan eens het geluk gehad dat een poes, dankzij de operaties, toch een mooie leeftijd behaalde. Onze Elvira was een topkat op dit gebied. Sijntje doet het ook heel goed. Bij haar is het nu bijna anderhalf jaar geleden en haar gezondheid op dit gebied is prima. Er zijn zelfs geen nieuwe knobbeltjes ontdekt. Maar het verdriet om het voortijdige overlijden van andere poezen blijft ons goed bij. Het enge nu is dat beide poezen die hier nu mee te maken hebben veel jonger zijn dan onze andere poezen. Die waren meestal zo rondom de veertien jaar dat dit begon.

Ondertussen is Nieckje zich vast niet bewust van onze zorgen. Dat er nog een circuleert daar is zij zich wel van bewust. Toen haar achter-, achterkleinzoon Zagato hormonaal erg actief was, ging het mis met de relatie tussen haar, haar dochter Orchid en Zagato. Actieve katers hebben ook niet de reputie dat zij respectvol met castraatpoezen omgaan. Reden waarom ook zoveel dekkaters geen huiselijk verkeer krijgen en dus in eenzame opsluiting leven. Wij hadden de hoop dat het gescheiden houden van de dames en Zagato wel voldoende zou helpen om daarna weer normaal met elkaar te leren omgaan. Helaas, nadat Zagato al maanden hormonaal genormaliseerd was, faalde iedere methode om ze weer met elkaar te leren omgaan en iedere vorm van stress willen we per se bij Nieckje vermijden (misschien heeft dit wel invloed op het ontstaan van nieuwe tumortjes). We hebben mede daarom, Orchid is echt doodsbang,ábesloten dat we voor Zagato een ander tehuis te zoeken. Hij is nog jong en flexibel en Nieckje heeft de oudste rechten.

[klik voor een uitvergroting]
Ondanks de ongemakken door de operatie eind september is Nieckje als altijd charmant. Dat MedPetpakje is een uitkomst. Geen geknoei met kappen om het kattenkopje.
[klik voor een uitvergroting]
Nieckje is hier niet de enige succesvolle showkat. Hier staat ze bij de beker met naaminscriptie die Maverick heeft gewonnen omdat hij de beste castraat was op de Felikatshows en wie stond er op de tweede plaats? Ook een Somali, nl. Nieckje!
[klik voor een uitvergroting]
Haar leeftijd houdt haar echt niet tegen met het speelse gedrag.
[klik voor een uitvergroting]
Nieckje op haar laatste show. Dat knuffelbeestje is nog steeds een groot succes.
[klik voor een uitvergroting]
Tussen de shows door was er nog meer werk aan de winkel voor haar en dochter Orchid - de muizenjacht. Ze hoefden maar te kijken en de muis zag van zijn snode plannen af.
[klik voor een uitvergroting]
De mandjes zijn heel zacht en kunnen zo in de wasmachine. Katten houden ook van schoon.
31 december 2013

Onze Nieckje is onlangs twaalf jaar oud geworden. Alleen aan haar gebitje is te zien dat ze geen jonge blom meer is maar verder gaat het prima met haar. We kregen vandaag via de fokster van Nieckjes moeder bericht dat het ook prima met haar moeder Lorenza/Katja gaat. Altijd prettig te weten dat ze er nog is. Dat geeft ons ook weer hoop dat we Nieckje nog een tijd mogen houden. Ze is nu twee keer aan mamatumoren geholpen en is al veel verder in de tijd dan die geldt qua overlevingstermijn van deze kwaal. We hopen zo dat wij steeds op tijd waren met de operatie en dat de tumoren geen kans hebben gehad om uit te zaaien.

Helaas is zij samen met de andere wildkleur poezen de pisang in die zin dat er een misverstand in de groep is ontstaan. Het ontstond tussen Jewel en Orchid door een extreem harde knal doordat dakdekkers een hele lange zware rol bitumen van een dak af lieten vallen. Daar zijn de vuurwerkknallen waarvan we nu mogen genieten :-( peanuts bij, ook al rammelt de kerstversiering tegen de ramen door de decibels. We hebben van alles geprobeerd maar Jewel zag in iedere wildkleur poes een bedreiging voor haar toen pasgeboren kittens. Volgende week gaan de kittens al weer weg en starten wij de herintroductie van Jewel met de wildkleurige poezen. We hopen zo dat we de onderlinge relaties weer goed gaan krijgen. We willen niet één van dat groepje gaan missen. De oudjes hebben sowieso de oudste rechten maar Jewel is juist zo'n in en in lief poesje. Duim, duim dus.

De herintroductie van Jewel in de groep is niet helemaal gelukt. Jewel is wel van haar algemene angst voor wildkleurtjes af, we hebben boven overal spiegels opgehangen zodat ze via haar eigen spiegelbeeld weer aan deze kleur kon wennen, maar met Orchid lukt het niet. De angst zit heel diep. Helaas vergist ze zich wel eens omdat Nieckje zo op Orchid lijkt een daarom nemen wij geen risico meer. Dieren hebben recht op veiligheid. Dat Nieckje nu niet altijd in de huiskamer kan zijn omdat Jewel ook recht op huiselijk verkeer heeft, missen we haar aanwezigheid wel. Zij is de ultieme begroetingskat voor onze bezoekers. Ze heeft er alleen een handje, lees kontje ;-), van om steeds te blijven staan en met iedere aai over haar rug haar kontje voor de mensen hun neus te houden. Dat levert soms wel hilarische foto's op.

Naschrift: helaas is de herintroductie niet gelukt en hebben we voor Jewel een ander thuis gevonden.

[klik voor een uitvergroting]
[klik voor een uitvergroting]
[klik voor een uitvergroting]
28 april 2014

Haar achterkleindochter Jewel is zo mogelijk nog ondernemender en een grotere acrobate dan Nieckje. We zijn aan het klussen, er komt een nieuwe keuken, de wasmachine gaat naar boven etc. en er moet dus heel wat aan de leidingen veranderd worden. Daarvoor moest het plafond open - dikke pret. Vooral Nieckje en Maverick onderzochten de mogelijkheden maar tot mijn verbazing waagden ze de sprong niet. Jewel had echter met een minuut al door hoe het moest en heeft dus even voor me tussen de plafonds voor me afgestoft. Ik wilde de oude foto van Nieckje bij dat stukje over Jewel op Facebook plaatsen en wilde hem uit dit topic overkopiëren, kon ik hem niet vinden :-( Dat is niet al te best. Maar gelukkig heb ik ook andere plaatsen waar ik foto's heb opgeslagen dus bij deze, de actiefoto van Nieckje, ooit, zwanger en wel, op de muizenjacht in de keuken.

Helaas alleen een heel klein fotootje van onze acrobate. Ergens op deze website staat wel een grotere, maar waar??
[klik voor een uitvergroting]
Achterkleindochter Jewel met de kittens van haar eerste nest. Van haar tweede nest hebben we het poesje Sher Shirezah als huisgenootje gekregen.
Zaterdag 23 april 2016

Tot onze verbijstering moesten we Nieckje op tweede paasdag 28 maart met spoed laten inslapen om te voorkomen dat ze zinloos zou lijden. We wisten dat ze kanker had doordat er ooit een mammatumor kans had gezien om uit te zaaien maar ze had nergens last van. Ze is diverse malen geopereerd aan deze mammatumoren maar toen we in november 2014 er weer eentje ontdekten, hebben we haar er niet meteen aan laten opereren. We deden dit altijd extreem snel. We zijn zelfs wel eens doordeweeks naar een andere praktijk uitgeweken omdat we de volgende dag niet bij onze eigen dierenartspraktijk terecht konden. Mammatumoren staan erom bekend dat ze bijzonder snel kunnen uitzaaien. Onze oude Abessijnse poes is ook meerdere malen aan deze kwaal geholpen en toen zij op haar oude dag ernstig nierfalen kreeg, was het beter om haar nieren niet te belasten met de narcosestof. Tot onze verbazing bleef het kleine tumortje nog jarenlang een piepklein knopje en is zij uiteindelijk aan nierfalen overleden. Iedere operatie heeft zijn risico's en die bij mammatumoren heeft als bijkomend risico dat de tumor door de operatie geactiveerd kan worden waardoor er een kans bestaat dat de poes nog maar een half jaar te leven heeft (dat is Oentje overkomen). Bijkomende reden waarom we er voor kozen om dit risico niet te nemen was omdat we in diezelfde week ook ontdekten dat haar vier haar jongere kleindochter Tresca ook zo'n mammatumortje bleek te hebben. Bij haar was het idee om haar al een half jaar later te kunnen verliezen helemaal onbespreekbaar en dit maakte dat we voor het eerst in al die jaren dat we oudere ex-fokpoezen hebben, er dus voor kozen om niet te opereren. Nadat bleek dat de tumoren zich bij Nieckje en Tresca veel sneller ontwikkelden dan bij Sijntje, voelden we ons heel bezwaard dat we deze beslissing hadden genomen. Alsnog opereren zou het risico alleen maar vergroten dus we konden niet anders dan maar hopen dat ze zo lang mogelijk hun gezondheid zouden behouden. Tot onze vreugde gedroegen ze zich allebei ondanks de wat groter geworden tumoren prima. Hun eetlust was tot op de laatste dag bijzonder goed en zelfs op hun laatste levensdag was er nog veel kwaliteit van leven.

[klik voor een uitvergroting]
Nieckje op de foto ter gelegenheid van haar 14e verjaardag met de kerst van 2015.
[klik voor een uitvergroting]
Drie dagen voordat Tresca instortte; alle drie onze wildkleur poesjes genietend van het zonnetje.
[klik voor een uitvergroting]
Onze hondenvriendin.
<< vorige pagina  1  [2]  3  volgende pagina >>
Terug naar overzicht