Klik hier om te zoek op de website

Tresca x Jack
Deze foto´s zijn van vandaag, 22/11

 

[klik voor een uitvergroting]
Kitty Katerman, alias Emir, weet wel de show te stelen.
[klik voor een uitvergroting]
Tutten met het bezoek.
[klik voor een uitvergroting]
Samen met moeder Tresca
Woensdag 17 november 2010

Sinds de kittens aan het vleesvoeding zijn gegaan, is hun ontwikkeling ook erg hard gegaan. Laatst kwamen ze zelf de trap al af toen ik even vergeten was de overloopdeur dicht te doen. Ze kunnen al wel traplopen maar dat mogen ze alleen onder toezicht. Beneden is het traphekje weer dichtgemaakt. Dit stel zijn ware kittens van Tresca, namelijk ´bankkittens´. Tresca vindt de bank het toppunt van gezelligheid en zodra wij al dan niet met bezoek zitten, ontbreekt zij zelden. Maar nu heeft ze de hele bank voor zichzelf en haar kittens. Ze kunnen door de hele kamer maar je vindt haar al dan niet met alleen haar eigen kittens of een paar van Anches eigenlijk doorlopend op de bank. Dankzij de stevige stof van de grand foulards racet het ook lekker over de bank en de overhangende strook doet dienst als spooklap voor het spel onder en voor de bank.

Gisteren lagen ze zo heerlijk te drinken en te spinnen op de bank dat ik er een filmpje van gemaakt heb. Het poesje stal de show. Mogelijk gaat het katertje Emir heten, er wordt nog aan zijn naam gewerkt, en het poesje krijgt waarschijnlijk de naam Enya.

http://www.youtube.com/watch?v=2wM04zGeUbs

 

[klik voor een uitvergroting]
Tresca met haar eigen kittens en twee van haar kleinkinderen.
Vrijdag 5 november

Zo krijgen ze hun eerste vleeshapje, zijn ze heuse fotomodellen, maken ze het mensen heel erg moeilijk die hun keuze moeten maken uit de kittens hier door ze smeltend aan te kijken en zo maken ze af en toe hun eerste stapjes buiten hun kittenrennetje. Dat ze dan ongevraagd een wasbeurt van ons pupje krijgen, vinden ze blijkbaar heel normaal. Onvoorstelbaar hoe snel ze leren: ze wisten meteen perfect waar het open luikje van hun rennetje was om er zelf in en uit te kunnen gaan. Ze zijn nog te klein en kwetsbaar om ze de hele tijd los te laten dus ze zitten nu weer lekker in hun 'huisje' met hun moeder Tresca.

Tot onze verrassing lazen we van de week dat Tresca erg hoog staat in de competitie voor de Felikat Award. Wanneer er een Best-in-Variëteit (beste wildkleur) te winnen is dan is hij voor haar. We hebben inmiddels een berichtje ontvangen met een uitnodiging voor de prijsuitreiking volgende week in Rijswijk. Alleen is de eindstand geheim gehouden en is de kans aanwezig dat Tresca inmiddels verslagen is want de show in september heeft ze gemist vanwege haar zwangerschap. Heel spannend allemaal. Haar grootmoeder Nieckje staat in de verkiezing voor deze Award. Daar heeft ze al heel wat keren in gestaan. Als volwassen poes stond ze een keer op de vijfde plaats, samen met haar vader die diezelfde plaats bij de katers had, en eenmaal als castraat was ze zo succesvol (en miste ze geen Felikatshows door zwangerschappen) dat ze geen jaar meer oversloeg. Volgende week zondag zullen we weten hoe het is afgelopen.

 

[klik voor een uitvergroting]
Tresca met haar kleintjes op de foto van Imre van Eijl. Misschien worden ze beroemd wanneer deze foto misschien wordt gekozen voor de kalender van Over Dieren.
[klik voor een uitvergroting]
Heerlijk knuffelen met het bezoek.
Een kitten kopen, een nieuwe huisgenoot krijgen voor gemiddeld vijftien jaar, is niet iets wat je ondoordacht moet doen. Wanneer je de kritische kant van de zaak hebt bekeken (testen en welzijn van de ouderdieren, leefomstandigheden van de nestjes) kom je soms voor een haast onmogelijke keuze te staan - welke van al die schatjes gaat het worden? De keren dat wij zulke keuzes moesten maken was het óf heel makkelijk omdat er maar eentje in aanmerking kwam of erg moeilijk. Uiteindelijk heb ik me meestal laten overhalen door de beste knuffelcapaciteiten. Alleen deze keer werkte dit niet voor Petra: ze kunnen allemaal bijzonder goed knuffelen en spinnen. Wanneer ze je dan ook smeltend aankijken, is het een haast onmogelijke opgave.

Deze keer leek het er wel op dat de drie katertjes het erom deden. Eerst moest er gekozen worden tussen mr. Red en mr. Blue van het grote nest. Mr. Blue koos voor de softe aanpak maar mr. Red gaf een show weg in de kattenjungleboom. Die foto´s komen straks in het topic van de halfbroertjes en -zusjes van dit nest.

Het is mr. Blue-Sky, alias Donato geworden.

[klik voor een uitvergroting]
En dan moet je kiezen!
[klik voor een uitvergroting]
Het katertje met nog de restjes eten aan zijn kinnetje.
[klik voor een uitvergroting]
Kitty Katerman op zijn uitkijkpost (die hij moet delen met zijn zusje).
[klik voor een uitvergroting]
Het poesje is een heerlijke bijdehantje en wist goed gebruik te maken van de nieuwe mogelijkheden. Bijkomend voordeel van een kleiner nestje is dat je ze allemaal tegelijk op schoot kan nemen. Voorkomen dat er eentje valt, is bij twee kittens goed te doen.
[klik voor een uitvergroting]
Vanuit deze uitkijkpost ontgaat ze niets en krijgen ze doorlopend lieve woordjes en knuffels.
[klik voor een uitvergroting]
De grote kittens komen natuurlijk ook graag op schoot maar die bepalen zelf wanneer ze komen of gaan.
Dinsdag 26 oktober

Vandaag zijn ze precies een maand oud, royaal over ´het pond´ heen en ze mochten meedoen met het nationale ontwormingsgedoe. Normaal ontworm ik kittens wat jonger en dan met een speciaal middel dat al met twee weken gegeven kan worden. Maar er zijn al jaren geen aanwijzingen meer dat er wormen zijn én het middel Milbemax bevalt zo goed dat ik de overstap heb genomen. Het is nu nog te vroeg om te stellen dat dit een succes is maar we zijn al heel wat uren verder en niemand heeft een nare reactie als speekselen, spugen of diarree gehad. Dat was vroeger met de minder subtiele middelen wel anders. Vitaminthe wordt nog steeds verkocht maar ik vind dit een zeldzaam onbetrouwbaar middel. Het enige voordeel is dat de meeste dieren het niet vies vinden maar wanneer er eentje van je groep naderhand de boel uitspuugd en je niet kan achterhalen wie dat was, schiet je er weinig mee op. Daarbij moest het ook altijd op een lege maag - dat is best lastig bij kittens. Dus ook deze kleintjes hebben dapper hun pilletje doorgeslikt. Tweemaal daags krijgen ze ook een proefje rauw vlees en gelegenheid om te ervaren wat hun moeder staat te eten. Ze zijn nu aan de beurt om te proberen of ze een vleeshapje van een lepeltje willen pakken.

De grote kittens hebben regelmatig 'bal' op de bank en vensterbank van de voorkamer en dan zitten deze twee dappere Dodo's vol verlangen te kijken. Nog eventjes en dan kunnen ze het ook. Af en toe mogen ze wel een beetje scharrelen op de bank maar omdat ze nog geen diepte kunnen zien, moet er altijd wel een beschermende hand in de buurt zijn.

[klik voor een uitvergroting]
Afgelopen zondag kregen ze hun eerste hapje vlees.
<< vorige pagina  1  2  3  [4]  5  6  volgende pagina >>
Terug naar overzicht