Klik hier om te zoek op de website

Juultje, 31 mei 1996 - 9 november 2009
[klik voor een uitvergroting]
Zorgzame Juultje. Hier samen met Ainstain, haar achter-, achterkleinzoon.
[klik voor een uitvergroting]
Het hansopje stond haar wel goed.
[klik voor een uitvergroting]
Zo goed als helemaal weer de oude. Hier samen met de jonge Anches en Zagato.
Zondag 4 oktober

Natuurlijk vieren wij hier ook dierendag maar niet in de gebruikelijke zin als alleen die dag de dieren wat extra's geven al mogen ze vandaag wel extra junkfood eten. Zelfs Juultje mag meeknabbelen want het gaat weer hartstikke goed met haar. Om dit te onderschrijven zit ze nu op de rand van de tafel te kijken wat ik nu aan het doen ben. Alleen de cortisonenkuur (prednoral) bleek niet voldoende. Er moest ook antibiotica (Stomorgyl) en een maagbeschermer (Zitac) aan de pas komen om het huidige resultaat te kunnen bereiken. Heel geleidelijk aan was Juultje namelijk slechter gaan eten, kreeg ze diarreeklachten en zag haar vacht er niet uit. Bij de dierenarts bleek ook dat ze wat ze eerder was aangekomen al weer verloren had. Ik heb haar vacht vorig weekend behandeld met rijstzetmeel en ze ziet er nu weer uit om zo mee naar de show te nemen. Dat we dat ooit samen nog kunnen beleven, zou geweldig zijn maar voorlopig zijn we dik tevreden met wat er nu bereikt is. Het kwam trouwens wel goed uit dat haar vachtje nu weer zo goed eruit zag want wellicht zit ze in het filmpje dat deze week door DierZ is gemaakt.

Het is nu even spannend, we moeten afwachten hoe Juultje het gaat doen nu ze minder medicatie gaat krijgen. Gisteren was de laatste dag van de antibiotica en omdat haar eetlust weer helemaal normaal is, hoop ik ook dat ze binnenkort zonder de maagbeschermer kan. Maagklachten kunnen onrust, misselijkheid en een afwijkende eetlust veroorzaken. Ik ga nog even door met de Zitac zodat duidelijk wordt welk medicijn welk resultaat heeft bereikt. Misschien kan ze over een tijdje ook weer van de prednoralkuur af. De tijd zal het leren. Wij zijn in ieder geval ontzettend blij met hoe het nu met haar gaat. Vanmorgen toen ik de gekookte eendagskuikens met koud water spoelde, griste ze weer als vanouds een kuikentje uit de pan en nu zit ze op het aanrecht lekker in het zonnetje.

[klik voor een uitvergroting] [klik voor een uitvergroting] [klik voor een uitvergroting]
Juultje met links haar oom Murray en rechts hun nakomelinge Shabanou.
Zondag 22 november

Helaas kreeg Juultje kort na m'n laatste berichtje een terugval waar ik haar niet meer goed uit kon krijgen. Ieder hapje dat ze at, was hoopgevend maar de grootte van de hapjes en het aantal nam geleidelijk af tot het duidelijk was dat het willen houden van haar niet eerlijk voor haar zou zijn. We waren heel blij dat we het weekend nog waren doorgekomen (ze had die donderdag ervoor nog een infuus met maximale medicatie van de dierenarts gekregen) waardoor we haar gelukkig niet door een vreemde dierenarts hoefden te laten inslapen. De vreugde dat we de maandag hadden gehaald was echter van korte duur want het lukte absoluut niet meer om haar nog wat te laten eten. Eerder kreeg ik er nog wel wat met dwangvoeding in en wat vloeibare voeding met een spuitje maar die maandag lukte zelfs dat niet meer. Ze kreeg het dan zo benauwd dat het dierenkwelling was. Gelukkig kon de dierenarts zich vrijmaken en kon ze langskomen om Juultje te laten inslapen.

[klik voor een uitvergroting]
Een zieke kat krijgt vaak een plakkerige vacht en ik friste haar vacht regelmatig op zodat die ook optimaal kon isoleren. Iets wat een ziek katje wel goed kan gebruiken.
[klik voor een uitvergroting]
Haar laatste levensdag. Ze was nog zelf op het aanrecht gesprongen: lekker genieten van het zonnetje.
[klik voor een uitvergroting]
Voor extra comfort kreeg ze zelfs een dubbel mandje en lieten we laatste weken de cv voor de nacht wat hoger staan.
Angela, van wie er meerdere mooie foto's van onze dieren op deze site staan, heeft deze prachtige fotobewerking van de foto van half oktober gemaakt. Nadat Juultje was ingeslapen hebben we haar nog een avond en nacht thuis gehouden. De meeste dieren bleken al eerder van haar afscheid te hebben genomen maar Nieckje gaf haar vlak voor het inslapen nog een ferme lik over haar kopje. Het leek net dat ze hier ons wilde duidelijk maken dat het goed was wat er zou gaan gebeuren.

Kort voordat we haar samen naar het crematorium zouden brengen, zag Huibert een prachtige regenboog boven het Spaarne en Angela heeft op ons verzoek dit in de fotobewerking verwerkt.

Ik heb nog heel wat foto's van Juultjes laatste weken bij ons. Ze was zelden alleen. Gelukkig want zij was zelf ook altijd zo ontroerend zorgzaam voor de katten hier wanneer die zich niet goed voelden. Het filmpje van DierZ dat begin oktober hier gemaakt is, is nu een extra dierbare herinnering. Juultje was toen prima en staat meer dan eens op dit filmpje. Ze zit bijv. op mijn schoot en Jack komt dan bij haar snuffelen én ze heeft het plekje het dichtst bij de koelkast wanneer ik hun eten eruit haal om het voor ze klaar te maken.

http://www.youtube.com/watch?v=7uVWIOHRdss

We zijn erg dankbaar voor alle belangstelling en medeleven. De gedichten en de laatste foto's plaats ik eerdaags nog op deze pagina's.

 

[klik voor een uitvergroting]
Terug naar overzicht