Klik hier om te zoek op de website

Jumpin' Jack, 21 maart 2009

Groot Internationaal Kampioen

VAN DOEKOSJKA'S SPRING JUMPER

Somali sorrelzilver

Geboren op 21 maart 2009

Vader: Yo el Rey's Cool-Charme SOM os

Moeder: Van Doekosjka's Yara Kathlena SOM ns

Zijn stamboom in de E.R.o.S-database


Bijzonderheden:

- zijn roepnaam is Jack;

- deze naam komt van het nummer van de Stones Jumpin' Jack Flash. Net zoals die van een van zijn voorouders, onze Rooster (Little Red Rooster);

- Jacks fokster Helga Bruggink waarschuwde de ons al voor zijn gewoonte om voor de gezelligheid pal voor of achter je voeten te gaan liggen. Tot op heden, ik heb het afgeklopt, hebben we nog geen valpartij gehad want Jack heeft nog steeds de gewoonte om wanneer hij iets erg gezellig vindt erbij te gaan liggen;

- hij heeft aan heel wat nakomelingen zijn prachtige oorpluimpjes doorgegeven;

- begin september 2012 is zijn zwartzilveren dochtertje, voorzien van de zo gewenste oorpluimpjes, bij ons komen wonen;

- zijn laatste twee nestjes zijn nu, eind 2012, onderweg;

[klik voor een uitvergroting]
Jack, poserend in de eerste sneeuw van 2009.
[klik voor een uitvergroting]
Het is een feest om hem te showen.
Woensdag 20 januari 2010

De tijd is omgevlogen. Zo komt Jack als halfwas katertje op 1 augustus bij ons wonen, na een moeizame start met Anches (ze was van zijn enthousiaste begroeting geschrokken) kwam het gelukkig goed tussen het stel én deze week is Anches al weer drie weken zwanger van hem. En morgen wordt Jack al weer tien maanden oud.

Hij was zondag voor de tweede keer mee naar een kattententoonstelling. Hij doet het daar geweldig. Gedraagt zich keurig en wordt ook heel goed beoordeeld door de keurmeesters. Zijn kopje vertoont op de juiste plaatsen de juiste rondingen. Ook vind ik dat zijn expressie erg goed is.

[klik voor een uitvergroting]
Jack samen met Nieckje op de show in Haarlem.
Wat foto's van Jack van de laatste drie maanden.
[klik voor een uitvergroting]
Poserend voor de chrysantjes.
[klik voor een uitvergroting]
In Rijswijk op zijn eerste show.
[klik voor een uitvergroting]
Als Jack iets gezellig vindt, gaat hij er languit bij liggen.
[klik voor een uitvergroting]
De eerste keer dat ze samen een nestje mochten proberen te maken.
[klik voor een uitvergroting]
Jack in kerstsferen.
[klik voor een uitvergroting]
Je kan de geschoren plek in zijn kraag voor het bloedonderzoek nog zien zitten.
[klik voor een uitvergroting]
Op schoot bij bezoek.
[klik voor een uitvergroting]
Dollen in de kattenjungleboom.
[klik voor een uitvergroting]
[klik voor een uitvergroting]
Anches werd vlak voordat deze foto werd gemaakt door Jack gedekt. Onder toeziend oog van MamaTres.
[klik voor een uitvergroting]
Jack is toch wel zo fotogeniek. En hij heeft echte oorpluimpjes! Bijna alle Somalikittens hebben pluimpjes maar slechts weinigen houden ze bij het opgroeien.
[klik voor een uitvergroting]
De Belgische Alana kwam ook logeren en Jade is een kortharig dochtertje van haar en Jack. Met deze foto sierde ze zelfs het geboortekaartje toen er een mensenkindje bij haar mensen geboren werd.
23 augustus 2010

Jack gedraagt zich als dekkater voorbeeldig. Ondanks al zijn hormonen of misschien wel dankzij zijn hormonen gaat hij erg leuk om met onze nieuwe hondje. Zij is van het zeer levendige soort en knap opdringerig. Met de kittens van zijn eerste nest hier heeft zij eerst kunnen dollen maar toen die weg waren, schakelde ze over op de katers en van 'de mannen' gaat Jack het beste met haar om. Hij heeft haar ook onder controle terwijl Zagato en Maverick zich de meestal nogal ruige stoeipartij maar over zich heen laten komen. Ze wéten dat het lief bedoeld is.
Als dekkater verleent Jack zijn diensten aan de dames op een uitstekende manier en ook als huisdier is hij voorbeeldig. In tegenstelling tot veel dekkaters leeft hij niet apart in andere ruimte maar kan hij gewoon als een huisdier leven. Soms wanneer de hormonen wat opspelen en hij te sproeierig is, draagt hij een broekje om het huis schoon te houden. Maar hij is wel een dekkater en dat zorgt best voor een spanningsveld tussen vooral de andere twee katers. Om de zaak niet te laten escaleren hebben we besloten om hem een time-out te geven. Dat kan tegenwoordig. Bij zo'n lieve prachtige kater als Jack met zo'n mooie stamboom zouden we een definitieve castratie doodzonde vinden. Hij heeft ook nog niet veel nakomelingen en het is wel de bedoeling dat er een paar van zijn nakomelingen de genen ooit doorgeven. Door hem morgen een Suprelorinstaafje te laten geven, zal hij hopelijk na een week of zes zich gedragen als een castraatje en na een periode variërend van 10 tot 14 maanden is de kans groot dat hij weer vruchtbaar wordt. Er zijn geen garanties maar die heb je nooit in het leven. Jack is exact tienvoudig vader en van één van de poesjes van zijn laatste nest denken we er serieus over om die voor onszelf aan te houden. We zijn er helemaal op voorbereid dat de komende zes weken extra zwaar voor hem en ons zouden kunnen worden. We hopen dat het meevalt en dat hij toch veel huiselijk verkeer kan hebben - iets principieels hier.  We gaan voor de beloning erna, voor de kwaliteit van leven voor hem na die zes weken én de mogelijkheid dat hij daarna nog voor nakomelingen kan zorgen met poezen die nu nog niet eens geboren zijn: we hopen dit najaar een nestje te kunnen fokken waar we ook een poesje van zouden willen aanhouden en we zouden het geweldig vinden wanneer dat poesje een keer een nestje van Jack mag krijgen. Die afstamming en het mogelijk te verwachten uiterlijk... 

 

[klik voor een uitvergroting]
Jack is ook erg gezellig met de mensen die hier op bezoek komen.
[klik voor een uitvergroting]
Vers van de pers: deze foto is van vanmiddag.
[1]  2  3  volgende pagina >>
Terug naar overzicht