Klik hier om te zoek op de website

Prinses Anches, 27 november 2008
De fotografe van deze foto is ter plaatse als een blok voor Zagato gevallen met als resultaat een Zagatozoon, Mango, als huisgenoot en kattenfotomodel.
We troffen het wel met de dames die fotograferen kunnen. Deze is van een half jaar eerder en gemaakt door Imre van Eijl.
[klik voor een uitvergroting]
Zo moeder, zo dochter. Dochterlief Fancy maakte onze kerstdagen nog leuker.
[klik voor een uitvergroting]
Dozen lijken speciaal voor katten te zijn ontworpen.
[klik voor een uitvergroting]
Anches samen met Bandit, een zoon van Shabanou en Tamaran (op zijn beurt een zoon van Nieckje en Maverick)
Vrijdag 19 augustus 2011

Anches´ topic is al tijden niet bijgewerkt. Niet dat er niets over Anches te melden was, in tegendeel, maar al haar nieuwtjes staan in de nieuwsrubriek en op de nestpagina's. Anches en Jack zijn namelijk vorig jaar samen de trotse ouders van tien prachtige kittens geworden. Negen sorrelzilvertjes en één echte sorrel. Helaas is een kitten ziek geworden, Rosanne, en overleden. Dat was een drama. Het ging zo snel; zo zie je dat er iets is, meteen naar de dierenarts en zelfs daar op tafel zagen we haar verder achteruitgaan. Ze bleek een hele agressieve longontsteking te hebben. Kittensterfte komt helaas wel eens voor maar ik had er alleen ervaring mee met het verlies van kittens waarvan ik binnen de eerste 24 uur ontdekte dat er iets niet goed was. Rosanna was al zeven weken oud en die benauwdheid was verschrikkelijk. We hebben haar dan ook laten inslapen om haar een verdere lijdensweg te besparen.

Anches heeft wel iets unieks voor elkaar gekregen – ze is de ochtend van de dag, kort voordat ik ontdekte dat ze krols ging worden, toch stilletjes door, onze dekkater in-bijna-ruste, hij had al zeker vier weken z'n suprelorinstaafje, Jack gedekt. Stilletjes, omdat de mini-weerhaakjes die een kater zonder suprelorin zou horen te hebben, die de eisprong tijdens een dekking moet opwekken, er amper meer waren waardoor er geen dekkreet was en ik het niet gehoord heb. Er kon blijkbaar maar een mini-eisprongetje opgewekt kon worden. Ook zal de vruchtbaarheid van Jack na vier weken suprelorin ook wel wat afgenomen zijn.  Maar wat hebben we in de zorgen gezeten want omdat ik niet wist dat ze gedekt was, heb ik haar op die dag ook een suprelorinstaafje en een vaccinatie laten geven. Nergens was er iets bekend over hoe zwangerschappen en bevallingen zouden verlopen in zo'n situatie. We waren op het ergste voorbereid; een gehandicapt/stervend kitten, een keizersnede en dan alle mogelijke ellende voor Anches zelf. Gelukkig bleek dat allemaal niet te spelen en keurig op tijd beviel Anches volkomen natuurlijk van een schattig kitten waar ze heel goed voor heeft gezorgd. Een beetje te goed want toen Fancy drie maanden later naar haar nieuwe vrouwtje ging, kreeg Anches last van stuwing. Daarvoor heeft ze toen medicatie gehad en alles leek goed. Tot dat we onlangs, ruim een half jaar later, iets ongewoons bij een melkklier voelden. Het ging niet vanzelf over en de dierenarts vond het verdacht, risico op het later krijgen van kanker, dus gisteren is Anches geopereerd. Ze is een sterke poes en dit bewees ze maar weer, ook mede dankzij alle goede zorgen bij en door de dierenarts, door meteen weer een goede eetlust te hebben (dus kleine porties) en gewoon rond te lopen. Vandaag zag ik haar al weer huppelend door de kamer gaan.

[klik voor een uitvergroting]
Haar eerste nest.
[klik voor een uitvergroting]
Haar tweede nest. Deze kittens schitteren o.a. op de kalender van OverDieren voor 2012.
[klik voor een uitvergroting]
Het gezinnetje, vader Jack, moeder Anches en hun eenlingetje Fancy. Het was hartje winter maar buiten is nu eenmaal erg populair bij onze dieren. Jack met zijn dikke castratenvacht kon er vast het beste tegen.

[klik voor een uitvergroting] [klik voor een uitvergroting] [klik voor een uitvergroting]
[klik voor een uitvergroting]
Haar eetlust heeft er niet ondergeleden, ondanks dat haar tandjes ook even schoongemaakt zijn.
[klik voor een uitvergroting]
Anches kruipt graag overal in. Hier in de deken die in een manege op de grond heeft gelegen maar met plastic tasjes moeten we goed uitkijken.
[klik voor een uitvergroting]
Hun eerste kennismaking ooit verliep niet goed maar dit gemis hebben ze al lang, meer dan uitstekend, goedgemaakt.
Zondag 8 januari 2012

Vorige week leek het erop dat Anches aan het krolsworden was. Maar helaas, ze laat ons er nog even, hopen we, op wachten. Haar moeder Tresca is nu hopelijk precies een week zwanger en samen moederen kan heel goed uitpakken. Een nestje samen met Shabanou ligt niet in de lijn der verwachtingen maar niets is onmogelijk. Bij iedere poes werkt het anticonceptiemiddel suprelorin anders. Er zijn aanwijzingen dat de grootte van de poes invloed op de werkingsduur heeft: hoe groter de poes, hoe korter de werking. Tresca was ca. 14 maanden lang in rust, Anches is maar een klein beetje kleiner en bij haar zit het er inderdaad een beetje langer in. Shabanou heeft het middel het kortst en is het kleinste van deze drie poezen. Dit houdt in dat we Jack nog wat langer actief moeten houden want dit nestje met haar willen ze net zo graag als het nestje van hem en Anches.

[klik voor een uitvergroting]
Echt haar specialiteit; ergens in of onder kruipen.
[klik voor een uitvergroting]
Het buitenleven van de katten kan zomer en winter. Het achterste stukje van onze tuin in overdekt dus rianter kamperen voor katten bestaat er niet.
[klik voor een uitvergroting]
Samen met maatje Zagato.
[klik voor een uitvergroting]
In het zachtste mandje, onderaan het rijtje.
[1]  2  volgende pagina >>
Terug naar overzicht