Klik hier om te zoek op de website

Anches x Jack op herhaling
[klik voor een uitvergroting]
Anches x Jack
[klik voor een uitvergroting]
Op 4 augustus zijn Anches en Jack ouders geworden van een schitterend nestje. Vijf wolken van kittens van wie het opgroeien hier in dit nesttopic kan worden gevolgd. 

De gegevens. De moeder is Silfescian Anches mi Amore en de vader is Ch. Van Doekosjka's Spring Jumper. Meer over deze dieren kunt u vinden in hun eigen topics onder 'Onze Dieren'.

Zowel Anches als Jack zijn op alle belangrijke zaken met goed gevolg getest. Basis zijn de bloedtesten op besmettelijke zaken en de bloedgroep. Daarbij komen de oogspiegeltest en het knie-onderzoek. Ook kunnen de dieren via swaps op hun DNA worden getest en daar maken we graag gebruik van. Zo weten we precies waarop we als fokker moeten letten, kan voorkomen worden dat een kitten op latere leeftijd een bepaalde kwaal, PRA en PKDef, zou kunnen krijgen en als bonus kunnen we ook nog extra informatie over bijv. het dragen van bepaalde kleurslagen krijgen. Geïnteresseerden kunnen de digitale versie van de testrapporten opvragen, er uitleg over krijgen en uiteraard ook de originelen hier thuis bekijken.

Hieronder wordt de zwangerschap en later het opgroeien van de kittens in omgekeerde volgorde geplaatst. Het laatste nieuws komt dus eerst. *************************************************************************************
29 oktober 2015

De afgelopen jaren hebben we de leukste foto's van o.a. Beerke (= Kismet) gekregen. Zijn vrouwtje Patrizia heeft fantasie en photoshop en zie daar; Kismet als vampier ter gelegenheid van Halloween.

[klik voor een uitvergroting]
Kismet is helemaal klaar voor Halloween.
[klik voor een uitvergroting]
Zijn halfbroertje Plumeau heeft muzikale kwaliteiten.
[klik voor een uitvergroting]
En is nog sportief ook.
Dinsdag 28 december 2010

Het duurde even en Huibert zag Beerke eigenlijk al als zíjn knuffelbeertje maar voor Beerke is het juiste adres toch gevonden. Hij gaat samen met Emir van het nest van Tresca, zijn halfbroertje, naar mensen die al eerder kittens van ons hebben genomen. We zijn hier erg blij mee. In verband met de jaarwisseling is afgesproken dat ze dus 'pas volgend jaar' zouden verhuizen. En vandaag hoorden we dat het stel zelfs nog een weekje langer bij ons blijft. Dat vinden wij geen straf en het komt zelfs erg goed uit voor de socialisering van de kleine Fancy die geen nestgenootjes heeft. Het was ontroerend te zien hoe hij en Emir zich tijdens het bezoekje van hun a.s. mensen met alles wat ze hadden uitdroegen dat ze samen moesten blijven. Beerke krijgt een nieuwe naam. Zijn mensen zijn er uitstekend in geslaagd om een erg goede en toepasselijke naam voor hem te houden. De 'i'-klank blijft behouden en de betekenis is het ook: Kismet. Het was voorbestemd! Emir heeft de roepnaam Plumeau gekregen, uiteraard vanwege zijn mooie staart.

[klik voor een uitvergroting]
Hij is zo leuk voor de kleine Fancy. Hij bleef bewust op de grond liggen en met zijn staart bewegen om haar ermee te laten spelen.
[klik voor een uitvergroting]
Dit is echt heel bijzonder. De halfbroertjes Plumeau en Kismet toonden hun onderlinge affectie tijdens het bezoekje van hun a.s. nieuwe mensen.
[klik voor een uitvergroting]
Over en weer een pootje over elkaar. Hun mensen kwamen eigenlijk voor één kitten maar konden niet anders besluiten om dit stel niet te scheiden.
[klik voor een uitvergroting] [klik voor een uitvergroting] [klik voor een uitvergroting]
[1]  2  3  4  5  6  volgende pagina >>
Terug naar overzicht