Klik hier om te zoek op de website

Shabanou en Tamaran
Zondag 4 oktober

Braecy verliet als eerste ons huis en kwam bij Helga en Wim in Oost-Nederland te wonen. Hij moest even wennen maar dankzij de geweldige sociale opstelling van vooral de kater Charm voelde hij zich al heel snel volkomen veilig. Charm heeft hem zelfs geadopteerd en is een echte katermoeder voor de Breez. Ik hoop dat Braecy lekker lang bij hem mag blijven sabbelen. De katten die ik heb gekend die door een kater werden geadopteerd stonden het meest ideaal in hun kattenleven. Hoe langer deze semi-ouderlijke zorg, hoe meer vertrouwen ze later lijken te hebben in alles waar ze mee te maken krijgen zoals dierenarts, auto rijden, showen, medicatie geven etc.

Onlangs liep er een vreemde kater langs de afscheiding van Wim en Helga's tuin. Charm acht het dan zijn plicht om voor de veiligheid te zorgen door eerst de andere katten naar binnen te jagen en dan de bezoeker duidelijk te maken dat dit zijn territorium is. Alleen dacht de kleine Braecy dat hij daarbij ook wel kon helpen. Mooi niet dus; toen hij de hint niet snapte dat hij ook naar binnen moest, werd hij door Charm in zijn nekvel gepakt en naar binnen gedragen!

Bubba en Beau verhuisden een paar dagen later. Zij hebben het voorrecht dat ze samen mogen blijven en ze wonen nu bij John en Belinda in het midden van Nederland. Afscheid nemen is altijd moeilijk. Niet omdat we geen afstand kunnen doen maar het is juist de bezorgdheid of alles wel goed zal gaan. Of ze snel kunnen wennen, geaccepteerd worden door de andere katten, niet ziek(ig) worden etc. Maar ook deze keer konden we het niet beter treffen voor onze kittens. Alleen mis ik nog nieuwe foto's van Bubba en Beau. Hint, hint!!

[klik voor een uitvergroting]
Braecy heeft de beschikking over een grote tuin met veel gras en struiken.
[klik voor een uitvergroting]
En dan ook nog katermoeder Charm om je te beschermen tegen gevaren.
Terug naar overzicht