Klik hier om te zoek op de website

Shabanou en Tamaran
Zondag 4 oktober

Braecy verliet als eerste ons huis en kwam bij Helga en Wim in Oost-Nederland te wonen. Hij moest even wennen maar dankzij de geweldige sociale opstelling van vooral de kater Charm voelde hij zich al heel snel volkomen veilig. Charm heeft hem zelfs geadopteerd en is een echte katermoeder voor de Breez. Ik hoop dat Braecy lekker lang bij hem mag blijven sabbelen. De katten die ik heb gekend die door een kater werden geadopteerd stonden het meest ideaal in hun kattenleven. Hoe langer deze semi-ouderlijke zorg, hoe meer vertrouwen ze later lijken te hebben in alles waar ze mee te maken krijgen zoals dierenarts, auto rijden, showen, medicatie geven etc.

Onlangs liep er een vreemde kater langs de afscheiding van Wim en Helga's tuin. Charm acht het dan zijn plicht om voor de veiligheid te zorgen door eerst de andere katten naar binnen te jagen en dan de bezoeker duidelijk te maken dat dit zijn territorium is. Alleen dacht de kleine Braecy dat hij daarbij ook wel kon helpen. Mooi niet dus; toen hij de hint niet snapte dat hij ook naar binnen moest, werd hij door Charm in zijn nekvel gepakt en naar binnen gedragen!

Bubba en Beau verhuisden een paar dagen later. Zij hebben het voorrecht dat ze samen mogen blijven en ze wonen nu bij John en Belinda in het midden van Nederland. Afscheid nemen is altijd moeilijk. Niet omdat we geen afstand kunnen doen maar het is juist de bezorgdheid of alles wel goed zal gaan. Of ze snel kunnen wennen, geaccepteerd worden door de andere katten, niet ziek(ig) worden etc. Maar ook deze keer konden we het niet beter treffen voor onze kittens. Alleen mis ik nog nieuwe foto's van Bubba en Beau. Hint, hint!!

[klik voor een uitvergroting]
Braecy heeft de beschikking over een grote tuin met veel gras en struiken.
[klik voor een uitvergroting]
En dan ook nog katermoeder Charm om je te beschermen tegen gevaren.
Zondag 13 september

Ik schaam me diep. Genieten wij met volle teugen van de kleintjes, kom ik er niet aan toe om de foto's hier te plaatsen zodat anderen ook kunnen meegenieten. Ik heb wel het topic op Kattenplaza bijgehouden dus daar kunnen (konden helaas, het bestaat niet meer) liefhebbers ook hun hart ophalen: http://www.kattenplaza.nl/kattenforum/viewtopic.php?f=56&t=78784 En om het goed te maken heb ik vanavond hier een hele pagina met nieuwe foto's gevuld.

Ze zijn vrijdag dertien weken oud geworden en toen wogen ze resp. Bubba 1725, Beau 1630 en Braecy 1518. Ik ben dik tevreden over hun groei en conditie. Vandaag hebben ze de Kittyclimber in de tuin ontdekt. Ik hoop dat het me lukt hier ook nog foto's van ze te maken. Deze week ontdekten ze de jungleboom in de voorkamer en daar heb ik wel een paar foto's van.

En van het leukste heb ik geen foto's. Dat kan niet wat dat zijn hun persoonlijkheidjes. Bubba is de druktemaker die met een aanloopje op je schoot springt en maar blijft spinnen en kroelen, Beautje is meer ingetogen en een tevreden spinnertje totdat hij een stuk vlees, rauwe kippendrumstick of favoriet speeltje heeft. Braecy heeft van allebei wat gedragskenmerken en is de beste prater van het stel. Om ze makkelijk van elkaar te kunnen onderscheiden - je wilt toch graag weten wie er bij je komt knuffelen - hebben we Braecy een halsbandje omgedaan. Bubba en Beau zijn met een beetje goed licht wel van elkaar te onderscheiden.

Dit filmpje van erbarmelijk slechte kwaliteit is toch leuk om te zien en horen hoe ze op me reageren: http://www.youtube.com/watch?v=LWPxHJ1ZocI

 

[klik voor een uitvergroting]
Ik ben er niet zeker van maar ik denk dat dit Braecy is.

[klik voor een uitvergroting] [klik voor een uitvergroting] [klik voor een uitvergroting]
[klik voor een uitvergroting] [klik voor een uitvergroting] [klik voor een uitvergroting]
[klik voor een uitvergroting]
Helaas kon ik niet alle kleintjes meenemen op bezoek bij mijn ouders.
[klik voor een uitvergroting]
De keuze viel op Braecy en Jack zodat ze een extra wenkans kregen aan autorijden en een vreemde omgeving.
[klik voor een uitvergroting]
Jack lijkt al volwassen maar is onze jongste aanwinst die nu vijf maanden oud is.
[klik voor een uitvergroting]
Bubba
[klik voor een uitvergroting]
Beau
[klik voor een uitvergroting]
Breacy
[klik voor een uitvergroting] [klik voor een uitvergroting] [klik voor een uitvergroting]
[1]  2  3  volgende pagina >>
Terug naar overzicht