Klik hier om te zoek op de website

Jewel of the Jungle, 6 maart 2012
18 februari 2014

Twee dagen geleden waren Donna en Jewel mee naar een kattententoonstelling. Het lange en dunne van Jewel was aardig bijgetrokken en omdat er ook niets aan de eetlust van Donna mankeert, zagen ze er allebei fantastisch uit. We moeten eerder oppassen dat ze niet teveel rondingen gaan krijgen. Dat ze er zo goed uitzagen, vonden de keurmeesters ook. Ze kregen de nodige complimentjes in hun keurrapportjes maar ze vielen ook heel erg in de prijzen. De kleine Donna, die aan het begin van de dag best wel even nerveus was, herstelde zich uitstekend en won niet alleen de Best-in-Variëteitsprijs overige kleuren én ze behaalde later ook nog één van de acht beschikbare Best-in-Showprijzen. Omdat het een rasspecial was, was er minder concurrentie maar evengoed, ze deed het super! Jewel had meer concurrentie en zette vast haar mooiste pootje voor en met succes: ook een Best-in-Show voor haar. Die van Jewel was van de volwassen poezen. De beste kater die naderhand de allerbeste werd, was Lorenzo, een zoon van de hier wel bekende Zagato. Door deze show werden er herinneringen opgeroepen: die aan de ene keer dat mijn moeder een kat showde, Tamara, onze zilveren stammoeder uit 1983, en Valentijn, onze wildkleur kater geboren in 1990 die ooit Beste van de Raskandag werd en een voorouder is van onze wildkleuren én zilvertjes.

We hebben aardig wat vorderingen geboekt met de herintegratie van Jewel in de groep. In principe kan ze weer met iedereen door één deur behalve met Orchid. Die aversie zit wel heel erg diep. Grootste winst is inmiddels wel dat Jewel haar negatieve associatie met de bruine vachtkleur helemaal kwijt is. Nu is het vooral de oogopslag van Orchid die als een rode lap werkt. Alleen kan Nieckje af en toe ook zo kijken en daardoor is het al twee keer niet echt goed gegaan. Heel naar voor Nieckje maar gelukkig is Jewel veel minder fel dan toen ze nog kittens had en richt ze nooit schade aan. Het onderling ruilen zodat alle katten toch voldoende huiselijk verkeer hebben, gaat nu natuurlijk veel makkelijker. Ik neem Jewel of Orchid in mijn armen naar boven en de poes die dan naar beneden mag, gaat zelf de trap af en omdat er altijd een paar vrijwilligers met me meelopen, wordt ook voorkomen dat het 'bovenkatje' eenzaam zit te verpieteren. Met twee openstaande kamers, soms drie wanneer Huibert boven achter zijn pc zit, en het dakterras, is het niet echt zielig. Alleen niet naar mijn zin. Ik heb een paar motto's zoals de 5 V's op voedingsgebied en het ADKO voor hun vrijheid; Alle Deuren Kunnen Open, behalve de voordeur dan ;-)

[klik voor een uitvergroting]
Jewel BIS.
[klik voor een uitvergroting]
Donna BIV en BIS.
Drie recentere foto's van Jewel.
[klik voor een uitvergroting]
Op de show in Fijnaart. Op een gegeven moment lagen ze samen in een van de hangmandjes en was Jewel Donna aan het wassen. Zo lief! Dat heeft er ook toe bijgedragen dat Donna zich snel op haar gemak voelde. Ook de mogelijkheid dat ze in een ritselzak kon wegkruipen. Katten hebben graag een honk.
[klik voor een uitvergroting]
Jewels specialiteit - op schoot zitten.
[klik voor een uitvergroting]
Als het weer het maar even toelaat, is Jewel buiten te vinden.
[klik voor een uitvergroting]
Lexie gezellig met Tresca.
[klik voor een uitvergroting] [klik voor een uitvergroting]
Ik heb zelden een leuker contact gezien tussen een moederpoes en haar opgroeiende kitten gezien.
Drie recentere foto's van Donna.
[klik voor een uitvergroting]
Samen met papa BenBen wachten op de showuitslagen.
[klik voor een uitvergroting]
Deze foto riep een hele sterke herinnering op aan die ene keer dat mijn inmiddels overleden moeder aan een kattenshow meedeed. Deze foto komt in het blog over deze show.
[klik voor een uitvergroting]
Net zo gek op het buiten zijn als tante Jewel.
Zondag 26 januari 2014

De kittens zijn uitgevlogen en ons blijvertje Donna heb ik vandaag toegevoegd aan dit topic van de jongste poezen. We zijn druk bezig met de herintroductie van Jewel in de groep. Met haar moeder Tresca was het binnen de kortste keren weer helemaal koek en ei. Met Shabanou was het nooit een echt probleem maar voor ieders welzijn hielden we ze apart van elkaar. Deze omgang kon al vrij snel zonder begeleiding. Omdat het grootste probleem Orchid was en haar moeder Nieckje zo op haar lijkt, pakken we de kennismaking met Nieckje en Orchid extra voorzichtig aan. Op dit moment zijn ze allemaal in de huiskamer maar Orchid ligt naast de radio te slapen en Nieckje ligt op een stoel. Jewel loopt rond want ze vindt dat ze al lang genoeg op mijn schoot heeft gelegen. Help maar duimen want we willen de lieve Jewel niet missen!

[klik voor een uitvergroting]
Jewel en Shabanou.
De drie leukste foto's van Donna van haar eerste levensmaanden.
[klik voor een uitvergroting]
Wat lijkt ze hier op Shabanou toen die deze leeftijd had.
[klik voor een uitvergroting]
Donna met haar kortharige zusje Polgara.
[klik voor een uitvergroting]
Donna is de derde van links op deze foto.
<< vorige pagina  1  [2] 
Terug naar overzicht