Klik hier om te zoek op de website

Fancy Free, 21 november 2011
Zondag 13 februari

Vandaag is Fancy twaalf weken oud geworden en dit betekent dat zij morgen haar vaccinatie gaat krijgen en als alles goed gaat ons een week later gaat verlaten. Best moeilijk, vooral omdat ze zulke intensieve zorg nodig had, wij erg lang haar voor onszelf wilden claimen maar we hebben er nu alle vrede mee dat ze gaat verhuizen. Ze gaat naar een uitstekend huisje waar een lieve kater met smart op een speel- en knuffelmaatje wacht.

Tijdens de wachtdagen op de bevalling van Shabanou heeft zij ook haar steentje bijgedragen maar nu dit niet meer nodig is omdat Shabanou nu  haar eigen kittens heeft, stort te zich weer met volle energie op het stoeien met vooral Polly de Pumi en haar beide ouders. Daar heb ik filmpjes van. Zo grappig te zien dat ze met beide ouders op een andere manier speelt. Met Jack behoorlijk ruig en met Anches meer judo-achtig en vooral achter elkaar aan rennen.

Met mama Anches: http://www.youtube.com/watch?v=1TWad_ypXTs
 
Met papa Jack: http://www.youtube.com/watch?v=uHgxaynstKs

 
 
 
 
 

[klik voor een uitvergroting]
[klik voor een uitvergroting]
[klik voor een uitvergroting]
Het vensterbankleven.
[klik voor een uitvergroting]
Bij de hoogzwangere Shabanou. Dat dit allemaal in het koepeltje paste!
Vrijdag 4 februari

Ik heb vandaag alle stukjes van dit topic in de gewenste volgorde gezet en dan komen alle foto´s van de laatste twee maanden weer voor je ogen. Het is doorlopen genieten ondanks de moeizame start. Moederpoezen met slechts één kitten raken in de war met hun instincten (veel onrustig gesleep met het kitten). Ik las eens van een bioloog dat poezen in de natuur die geen echt nest hebben, ééntje is geen echt nest, de eenling vaak verlaten wanneer ze vervroegd krols worden en opnieuw zwanger worden. Dat poezen erg vroeg krols worden wanneer ze maar één kitten te verzorgen hebben, hebben we inderdaad wel meegemaakt maar gelukkig kwam dit probleem er bij dit nestje niet bij omdat Anches half september een suprelorinstaafje heeft gekregen. Zeer waarschijnlijk werkt dit 1,5 jaar. Ideaal voor een perfecte hormonale rustperiode. Vader Jack had dit een maand eerder gekregen en loopt er nu bij als een prachtige castraatkater. Na de eerste vier weken was de onrust bij het moedertje aardig weg en sleepte ze niet met de kleine mits deze in de huiskamer bleef. Dat was wel even slikken want er is niet altijd toezicht en zo´n kleintje over de vloer in een ruimte waar onze honden ook zijn...

En nu is de kleine Fancy al een echt dametje geworden die iedereen om haar poezelige pootjes windt. De fotocamera maakt overuren. En ik ook want al die foto's moeten wel uitgezocht etc. worden. Vandaag hadden we een sessie van Fancy en haar vader. Het leek net alsof ze hem probeerde na te doen. Ik heb dat katten wel eens zien doen. Een opgroeiend kitten van ca. 8 maanden keek steeds naar haar rolmodel en verschikte iets tot ze dezelfde houding hadden. Het woord na-apen is echt ooit verkeerd gekozen: het had nakatten moeten heten.

Huibert is nu onderweg om nieuwe Carnibest en kippen- en eendennekken te halen. Ik heb eerder vanmiddag het vlees voor hun avondeten uit de koeling gehaald en geef Fancy alvast wat stukken parelhoenderkarkas. Onvoorstelbaar hoe goed zo'n klein katje met haar kittengebitje dit soort eten verorberd. Ik geef haar alleen een voorsprong door haar met een paar stukken in het felarium in de huiskamer te zetten. Zo heeft ze alle tijd om aan haar 'trekjes' te komen en samen met af en toe een tussendoortje en een laatste maaltijd voor de nacht groeit uitstekend.

 

[klik voor een uitvergroting]
Een moegespeelde Fancy.
[klik voor een uitvergroting]
Samen met vader Jack.
Woensdag 2 februari

Wat is Fancy toch een uniek diertje. Ze heeft alle charmante eigenschappen van een extra mensgericht katje en dankzij haar rijke jeugd hier, alle levenservaringen die ze hier kan opdoen dankzij onze andere bijzonder sociale dieren, wordt ze ook goed gesopcialiseerd op het omgaan met andere dieren. Ze springt nu net op mijn stoel want het is tijd voor haar laatste hapje van de dag. Kittens en zwangere poezen krijgen altijd nog een extra maaltijd. Nu ze al bij me zit, hoef ik haar niet te roepen. Best jammer want dit is vanaf dat ze los in de kamer liep, toen was ze ca. vier weken oud, echt ontroerend: ze luistert namelijk perfect en waar ze ook ligt te slapen; ze komt altijd meteen en kijkt je zo lief met haar aanbiddelijke kopje aan. Ik ga eerdaags dit topics 'reorganiseren' zodat het laatste nieuws op de eerste pagina komt. Nu moeten evt. gegadigden wel heel erg zoeken om te kunnen weten of Fancy nog beschikbaar is. En dat is ze; uiteraard alleen voor een heel goed adresje. (Is inmiddels aangepast).

Op de foto´s hiernaast is Fancy bij haar moeder. Bij de bovenste was ze niet in zicht en riep ik haar en als een duveltje uit een doosje schoot ze omhoog vanaf de radiator achter de bank en rende ze naar me toe. Ik heb ook een aantal filmpjes gemaakt van haar spel met haar vader, moeder, opa Maverick en Polly de Pumi. Maar ik moet ze nog op YouTube zetten.

 

[klik voor een uitvergroting]
[klik voor een uitvergroting]
Inmiddels heeft zij haar buikje weer volgegeten en heb ik haar even op de weegschaal gezet. Zo leuk weer - ze kwam uiteraard toen ik haar riep en ging op haar achterpootjes staan zodat ik haar kon optillen. 'Schoon aan de haak' woog ze ruim 1350 gram, dat is royaal boven het schema van de gewenste groei.

Op de foto´s hieronder: natuurlijk weer gezellig bij haar moeder, bij onze oudste dame Sijntje en uiteraard bij, de net geknipte, Polly en haar grootvader Maverick.

[klik voor een uitvergroting]
[klik voor een uitvergroting]
Ze is met iedereen goede maatjes. Hier ligt ze bij de twaalf jaar oude Sijntje.
[klik voor een uitvergroting]
Hier samen met grootvader Maverick bij het net geknipte hondje Polly de Pumi.
Maandag 24 januari

De kleine Fancy over de vloer is een doorlopende genoegen, niet alleen voor ons. Het  is heerlijk om te zien hoe zelfstandig en ondernemend ze is. Ze is inmiddels negen weken oud en prima op gewicht; een kilokitten ;-) Aan haar eetlust mankeert dan ook niets. Zelfs rauwe kippennekjes weet ze zo klein als ze is, weg te krijgen. Indrukwekkend. Gelukkig nam ze vanavond wel wat eten uit blik (Almo, ze weet wel wat lekker is) want bij eerdere gelegenheden en een mindere kwaliteit blik, at ze consequent het echte rauwe vlees tussen het mengvoer weg.

Fancy is met iedereen goede maatjes. Polly ravot veel met haar en zelfs wanneer wij vinden dat Polly wel wat voorzichtiger zou mogen zijn, heeft zij er geen enkel probleem mee. Vorige week heeft ze haar chipje gekregen en was ze ook al zo´n flinke meid. Ze had geen probleem met het autorijden en ze hield zich, met hulp van dierenartsassistente José, keurig aan. Het is ook erg leuk om te zien hoe moeder Anches met haar omgaat. Enerzijds de zorgzame moeder en anderzijds de grote zus die met haar dolt en door het huis rent.

Ik heb weer zoveel foto´s dat het moeilijk kiezen wordt.

Oudere foto´s heb ik op de eerste pagina gezet zodat ze in chronologische volgorde staan.
[klik voor een uitvergroting]
We hebben het heel gezellig met Fancy op de bank.
<< vorige pagina  1  [2]  3  4  volgende pagina >>
Terug naar overzicht