Klik hier om te zoek op de website

Fancy Free, 21 november 2011
Eenlingetjes worden altijd meer mensgericht dan kittens uit gewone nestjes omdat er noodgedwongen veel meer menselijk contact is. Dat is erg leuk voor de mens, onweerstaanbaar zelfs maar teveel op mensen ingesteld raken, zoals de huiskittens dit vaak krijgen wanneer ze te jong uit het nest worden gehaald, kan verkeerd uitpakken met de latere omgang met andere katten. Daarom is de aanwezigheid van andere kittens onbetaalbaar. Vooral de twee katers Beerke en Emir ravotten veel met haar. Dit is een goede maar wel wat hard'bekkige' imitatie van het stoeien met nestgenooties. Ze blijven nog een weekje en dan is Fancy helemaal voor de twee grote katers met een vadercomplex Maverick en Jack. De socialisatie op katten komt dus wel goed met Fancy. Met de honden is ze ook erg goed. Ze loopt tussen de hondenpoten door alsof dit de normaalste zaak van de wereld is. Ze is zelfs zo slim dat ze even kijkt waar Polly uithangt wanneer ze de achterkamer wil oversteken. Polly vindt haar namelijk nooit schoon genoeg en probeert haar te vangen en lebbert haar dan af. Kittens van stand hebben wel wat anders te doen dan al die extra wasbeurten te moeten ondergaan.

Op dit filmpje is ze vier weken oud en het is heel leuk te zien hoe grote broer Beerke en haar moeder Anches met haar in de weer zijn. Vooral het stoeien, in de mangel genomen worden, en de eventuele correcties wanneer zij te hard bijt, zijn onontbeerlijk voor een harmonieuze ontwikkeling van haar persoonlijkheidje.


http://www.youtube.com/watch?v=TB5wNaw1nGk&feature=mfu_in_order&list=UL


 

[klik voor een uitvergroting]
[klik voor een uitvergroting]
Op 21 november 2010 (ik zal mijn webmaster vragen dit even te wijzigen. Dit is typisch een foutje waar je overheen kijkt) is de verrukkelijke Fancy Free ter wereld gekomen. Het heeft zelfs erg lang geduurd voordat we konden merken dat Anches zwanger was. We hebben nooit iets gehoord op gezien van een dekking. Het kan niet anders dan dat die dekking gebeurd is toen er niemand thuis was (of nog in diepe slaap was). Toen ik aan zag komen dat ze krols werd en haar apart van Jack hield, was het dus vergeefde moeite want het was al gebeurd. Iedereen maakte zich grote zorgen want dit was helemaal geen gepland nestje en zo kon het gebeuren dat Anches tijdens deze dracht niet alleen een suprelorinstaafje, een vaccinatie en zelfs een ontworming heeft gekregen. Alle drie hoort een zwangere poes niet te krijgen. We waren bang voor een zwaar gehandicapt kitten en dat de bevallingshormonen niet op gang zouden komen. Een mens lijdt het meest door het lijden dat hij vreest want Anches trok zich van alle zorgen niets aan en beviel op zondagochtend de 21ste probleemloos en vlot van een prachtig kitten met een goed gewicht. Eenlingen willen wel eens te groot worden voor een normale bevalling maar zelfs dat speelde niet.

Zo'n goede moeder en vol zelfvertrouwen en doorlopend zielstevreden Anches was bij haar echte nestje, zo onrustig was ze bij deze. Dit kennen we van vroeger van poezen die ook een eenling hadden. Het heeft wat voeten in de aarde (lees: slechte nachtrust) gehad om Fancy door de eerste weken heen te loodsen maar ze is nu zes weken oud, gisteravond woog ze ruim 700 gram, en alles gaat meer dan wens. De kleine loopt al minstens een week vrij door de kamer, tussen de honden door, weet zelfs al de kattenbakken in de CV-ruimte te vinden en eet ook af en toe met de andere katten mee. Met de gewone nestjes lukt het me meestal om ze nog wat langer in een afgeschermde ruimte in de huiskamer te houden en daarna gaan ze naar boven. Vanuit die situatie mogen ze dan af en toe, onder stricte begeleiding vanwege de veiligheid, beneden rondscharrelen. Pas een paar weken later mogen ze zonder toezicht in de huiskamer blijven. Al deze regels gelden dus niet voor Fancy Free. We hadden dat kunnen weten - haar naam en de manier waarop ze is gekomen, zeggen dat al.

 

[klik voor een uitvergroting]
[klik voor een uitvergroting]
[klik voor een uitvergroting]
<< vorige pagina  1  2  3  [4] 
Terug naar overzicht